Een leaseauto, veel mensen hebben er een. Vaak bij het bedrijf waarbij ze werken. Je hebt ook andere mogelijkheden zoals: private lease of financial lease. Elektrische leaseauto’s worden ook steeds populairder dit komt mede door de lage bijtelling, maar het milieu speelt ook een belangrijke rol. Vandaag lees je of je moet overstappen op een elektrische leaseauto.

De auto van de toekomst

Uiteindelijk zullen auto’s die op benzine of diesel rijden uit het straatbeeld verdwijnen. Elektrische auto’s zijn voorzien van de nieuwste technologie en dit zie je ook terug in het design. Functies als een automatische piloot of stembediening komen veel voor bij deze auto’s.

Lage bijtelling

Bijtelling is een maandelijks bedrag wat je voor de auto betaald. Dit heb je vaak wanneer je ook privé kilometers mag of wil maken. De bijtelling is gebaseerd op de cataloguswaarde en de brandstof. Voor benzine of dieselauto’s betaal je 22% bijtelling. Bij een elektrische auto ligt dit percentage een stuk lager namelijk 8%. Een elektrische auto leasen is vooral goed voor de portemonnee en dit is voor de meeste mensen ook de voornaamste reden om over te stappen.

Nooit meer naar het tankstation

Wanneer je een elektrische auto hebt hoef je vanzelfsprekend ook nooit meer te tanken. Je laad je auto op bij een laadpaal. Deze staan bijna op elke hoek van de straat. Wat de meeste mensen doen is thuis een laadpaal laten installeren. De plaatsingskosten inclusief laadpaal variëren van 500 tm 2500 euro.

Welke auto moet ik leasen?

De keuze is reuze. Tesla was in de beginjaren vooral interessant, maar inmiddels hebben andere autofabrikanten ook elektrische auto’s op de markt gebracht. Zo heeft Kia de Kia e Niro geïntroduceerd. Deze auto heeft een actieradius van maar liefst 455 kilometer. Je kunt dus ook prima op vakantie met deze auto.

Tot slot

Veel mensen en bedrijven zijn je inmiddels overgestapt op elektrische leaseauto’s. De uitstoot is veel lager dan de uitstoot van benzine of dieselauto’s. Je draagt zo ook je steentje bij aan een beter milieu. Maar voor de meeste mensen blijft het een financiële keuze.