Of je nu een veilige chauffeur bent of niet, ongelukken kunnen iedereen op elk moment overkomen. Daarom is het zo belangrijk om een auto verzekering te hebben – om je financieel te beschermen bij een ongeluk. Maar wat gebeurt er als je geen verzekering hebt? Kun je dan nog legaal rijden? En is het het risico waard? Laten we het uitzoeken.

De gevolgen van rijden zonder auto verzekering

Rijden zonder auto verzekering is in de meeste staten illegaal. Als je betrapt wordt kun je een boete krijgen of je rijbewijs kan zelfs worden ingenomen. In sommige landen kan je auto zelfs ter plekke in beslag worden genomen. En als je een ongeluk veroorzaakt terwijl je onverzekerd bent, kun je aangeklaagd worden voor schade – en geloof ons, die kan snel oplopen 

Zelfs als je een veilige chauffeur bent, kunnen ongelukken iedereen op elk moment overkomen. En als je betrokken bent bij een ongeluk zonder verzekering, kun je financieel verantwoordelijk worden gesteld voor alle schade of verwondingen die zijn veroorzaakt. Dat betekent dat als iemand gewond raakt bij een door jou veroorzaakt ongeluk, diegene jou kan aanklagen voor zijn medische kosten – en als hij of zij wint, moet jij de rekening betalen. 

Is het het risico waard? 

Hoe goed je ook rijdt, rijden zonder autoverzekering is altijd een risico. Als je een ongeluk veroorzaakt, kun je uiteindelijk duizenden euro’s aan schadevergoeding moeten betalen, en dat is geld dat de meeste mensen gewoon niet hebben liggen. Vraag jezelf dus af: is het echt het risico waard? Wij denken dat het antwoord vrij duidelijk is.

 

Toe aan een andere verzekering? Je auto verzekering bereken je hier